Accessoires op de werkvloer

Welke verpleegkundige accessoires zijn nu echt onmisbaar op de werkvloer? Een heleboel, zo bleek tijdens de VpkChat. Van schrijfmateriaal en handcrème tot kocher en externe harde schijf: we zeulen heel wat met ons mee. 

Schrijfmateriaal is onontbeerlijk voor een verpleegkundige, daar zijn de deelnemers het al snel over eens. Zo kan @viviennehelene niet zonder memoblokje en pen, net als @lisakippers en @Jaantje0311. @vandijkgerwen maakt het zich gemakkelijk met “een heuptas met pennen, notitieblokje, handschoenen, klokje met secondewijzer, nagelsetje en handcrème”. Ook een kocher is onmisbaar, vindt @salpetrazuur: “Het is net een zakmes, bruikbaar voor 1000 dingen, handzaam, nuttig.” @FrisoRaemaekers heeft helaas maar drie zakken, meldt hij. Gelukkig voor hem bestaan er volgens @lisakippers tegenwoordig “hele hippe heuptasjes, ook voor mannen!”. @Biancavet1 draagt – naast een dosimeter om röntgenstraling te meten bij radiodiagnostisch laboranten – ook een ‘externe harde schijf’: “Ik schrijf er alle belangrijke instellingen in om röntgenfoto’s te kunnen maken.”

Comfortabel lopen

Ook goed, comfortabel schoeisel is van onschatbare waarde in het dagelijks werk. Waarvoor kiezen verpleegkundigen: voor crocs, sneakers, of toch iets anders? @vandijkgerwen zweert bij Crocs, “maar dan wel een veter-variant!” @hoopje kan niet lopen op crocs: “Vaak te groot voor mijn voeten, waardoor ik struikel over mijn eigen voeten.” Zij houdt het dus lekker bij slippers. @viviennehelene vindt slippers persoonlijk “niet hygiënisch en gevaarlijk met scherpe voorwerpen.” Zelf draagt ze nu sneakers, maar wil wel graag klompen of ergonomische schoenen. @Jaantje0311 draagt Ecco’s: “Niet de meest gangbare schoenen, maar ze lopen prima en ik kan er heel lang op staan en op lopen.”

Praktisch uniform

Ook de werkkleding komt tijdens de chat uitgebreid ter sprake. Wie draagt er allemaal een uniform, wil @vandijkgerwen weten. In het verpleeghuis waar @hoopje werkte, veranderde halverwege de stage het beleid: de uniformen maakten plaats voor eigen kleding. “Vond zelf een uniform prettiger werken, maar kan me vanuit bewoners voorstellen dat het huiselijker is zonder”, zegt ze daarover. @vandijkgerwen noemt het uniform “vele malen praktischer en prettiger”. @hoopje noemt verder als voordeel dat het uniform, dankzij de vele zakken, ook veel meer plaats biedt voor spullen.

Humor

Wat is nu écht onmisbaar? @salpetrazuur weet het zeker: “Eigenlijk kan ik in mijn werk vooral niet zonder een gezonde dosis humor. Neemt gelukkig weinig ruimte in ;)”

Geef een reactie